Onderwijs

Onderwijs

In Kenia is het basisschoolonderwijs gratis. Hierdoor moet het voor ieder kind mogelijk zijn om naar school te gaan. In de praktijk is dit echter niet zo.
Velen hebben geen geld voor de uniformen en andere benodigdheden. Degenen die wel naar school gaan zitten vaak in overvolle klassen van ongeveer 76 kinderen, waardoor de kwaliteit van het onderwijs laag is. Engels leren en goed spreken is in Kenia belangrijk. Degene die goed Engels spreekt heeft meer kans op werk. Kinderen uit de overvolle klassen beheersen deze taal niet goed.
Er zijn in Kenia ook ‘private schools’, maar voor het merendeel van de bevolking is dit niet betaalbaar. .
Neema heeft inmiddels een private basisschool met heel veel succes doorlopen. Ze zit nu op een van de beste Highschools in Kenia . Ze zat met ongeveer 20 kinderen in een klas. Hierdoor was er veel aandacht voor haar tijdens de les. Ze leert graag en kan heel goed leren. Je kunt heel goed met haar in het Engels communiceren. Haar jongere zusje zit inmiddels op dezelfde basisschool. Ook zij kan goed leren. De andere kinderen die op onze kosten naar school gaan zitten allemaal op een kostschool.

 

 

Reacties zijn gesloten.