Action Ministry

ACTION MINISTRY

Mombasa, Kenia
Action Ministry is een organisatie met de visie om geïsoleerde mensen te bereiken en om weeskinderen, weduwen, mensen die leven in sloppenwijken of op de straat, of andere behoeftige families te helpen en ondersteunen.
Het verhaal van de oprichter Peter Ochiel.

Peter OchielIk ben geboren en getogen in een dorp in het westen van Kenia, in 1980. Ik groeide op in een van de armste gezinnen van het dorp en heb uit eerste hand ervaren hoe het is om in armoede te leven. Mijn ouders hadden het moeilijk en konden maar net mijn basisschool betalen. Nadat ik mijn basisschool mocht ik op kosten van de dorpsbewoners naar de middelbare school en tenslotte naar de universiteit. Na de universiteit kwam ik in aanraking met weeskinderen, weduwen en straatkinderen in Mombasa. Hartverscheurend!

Blessed Camp
In het jaar dat ik ACTION Ministry heb opgericht, heb ik een oude bedelaar ontmoet in de straten van Mombasa. Hij was aan het bedelen voor de schoolkosten voor zijn drie kinderen.

Het bezoek aan zijn huis bracht me zestig kilometer weg van de stad, in een rustig dorpje bij de oever van de Indische Oceaan. Tot mijn verbazing woonden er meer dan dertig families die allemaal hebben geleden aan lepra. De meeste van deze mensen waren verstoten door familieleden en de hele maatschappij.
In eerste instantie waren ze hier gekomen voor een behandeling in het ziekenhuis hier in de buurt, waar lepra werd behandeld. Dit ziekenhuis is later gesloten. Hoewel de lepra behandeld was, bleven de mensen leven met de gevolgen van deze ziekte, wat inhoudt dat de mensen moeten leren leven met diepe wonden, fysieke handicaps zoals vergroeiingen of het missen van ledematen, en naast dit alles een enorm stigma.
Het dorp dan Tumba genoemd: “de plaats voor de verstotenen”. Ik voelde het als mijn plicht om deze vergeten mensen te helpen. Het eerste wat ik daar wilde veranderen was de naam van het dorp. In plaats van “de plaats voor de verstotenen” maakte ik er Blessed Camp van.
Blessed camp childrenDe afgelopen zeven jaar heeft ACTION Ministry meerdere projecten opgezet en deels al afgerond. Zo is er een kerk, een moskee, een school, een kleine kliniek voor medische zorg voor de behandeling van de gevolgen van lepra, of andere kleine verwondingen bij mensen uit Blessed Camp en er is een naaiklasje.

We zijn erg blij dat zoveel mensen en organisaties ons willen helpen. Zonder hen hadden we niet zoveel mensen een menswaardiger bestaan kunnen bieden. Helaas kunnen nog niet alle kinderen in Blessed Camp naar school en nog steeds heeft nog niet iedereen voldoende te eten.
We zijn nog steeds afhankelijk van donaties.
Doneer daarom alstublieft
Peter O Ochiel
Founder & Director
ACTION Ministry
info@actionministrykenya.com
Action Ministry P.O. Box 1615-80100 Mombasa – Kenya

Reacties zijn gesloten.