Beleidsplan 2021

Terug naar overzichtspagina

 

 

Beleidsplan 2021

Ondanks de corona crisis zullen 7 kinderen in het lepra dorp in Msambweni, Kenia, op kosten van Stichting Keti Utulie naar (kost)school gaan. Ook zullen de reiskosten van de moeder van Neema, het meisje dat na tussenkomst van de stichting nu op een van de beste Highschools in Kenia zit, door de stichting betaald worden. Twee maal per jaar is er verplicht ouderbezoek. De afstand Highschool – lepra dorp is 900 km. Moeder kan de reis niet betalen. Tevens betaalt de stichting de ziekenhuiskosten van de vader van Neema. Hij heeft een levensbedreigend ongeval gehad. Vader kan de kosten niet zelf betalen.

Dit jaar betalen we het salaris van een extra leerkracht voor de school in Blessed Camp. Hierdoor kunnen er 25 tot 30 kinderen meer naar school.

Twee weeskinderen verblijven tijdens de schoolvakanties bij onze contactpersoon, omdat ze dan niet in school kunnen blijven. De kostschool is dan gesloten. Wij vergoeden hun verblijfskosten bij de contactpersoon, omdat hij onvoldoende financiële middelen heeft om dit zelf te bekostigen. Veel bedrijven in Kenia zijn gesloten vanwege de corona crisis. De dagloners uit het lepra dorp verdienen daardoor niets meer en kunnen dan ook geen eten meer kopen. Bedelaars mogen niet meer bedelen. Het resultaat is dat heel veel mensen soms dagen achtereen niets te eten hebben. Indien mogelijk zullen wij ook dit jaar weer af en toe geld overmaken om de mensen minimaal 1 maaltijd per dag te kunnen geven.

De school in de sloppenwijk in Mombasa krijgt af en toe een donatie van ons, zodat ze de zwerfkinderen in het weekend van straat mee kunnen nemen naar de school, hen te eten kunnen geven en hen een dagbesteding aan kunnen bieden. De verwachting is dat onze inkomsten uit verkopen en donaties dit jaar helaas misschien iets terug zullen lopen als gevolg van de corona crisis. Er worden waarschijnlijk geen beurzen georganiseerd waar we onze producten kunnen verkopen. Grote meditatie bijeenkomsten waar we af en toe bij aanwezig zijn mogen (voorlopig) niet doorgaan. Wel zijn er veel online yoga- en meditatiecursussen. We zullen proberen met zoveel mogelijk mensen die deze cursussen geven in contact te komen en via hen onze producten te verkopen. Via bepaalde Facebook groepen wordt vaak reclame gemaakt voor onze producten. Ook krijgen yoga- en meditatieleraren regelmatig verzoeken om onze producten bij hun cursisten aan te bevelen. We hopen dat dit jaar weer een prachtig jaar voor iedereen en vooral voor de kinderen in Kenia zal worden.

Henk Tennekes 
Voorzitter Keti Utulie

Reacties zijn gesloten.