Geschiedenis

Geschiedenis

HenkMijn dochter (was penningmeester van Students for Children, de stichting die kinderen over de hele wereld naar school laat gaan) ging een paar jaar geleden naar lepra dorp Blessed Camp in Kenia. Een meisje, Neema, wilde erg graag naar school, maar ze kon het niet betalen. Ze bleek goed te kunnen leren. Vanaf die tijd mocht ze op mijn kosten naar school. Sinds vorig jaar zit ze op een van de beste Highschools in Kenia.

Ik betaalde het schoolgeld voornamelijk met de verkoop van de meditatiebankjes.

Zes jaar geleden vroeg m’n dochter me of ik mee wilde gaan naar Kenia. We hebben het hele land doorgereisd en alleen bij Keniaanse gezinnen gelogeerd.
De laatste dagen zijn we in Blessed Camp In Msambweni geweest. Daar ontmoette ik heel veel lieve, aardige mensen, waaronder ook Neema, George en Riziki.

De contactpersoon in Blessed Camp vroeg mijn dochter een paar maanden later of er geld was om George naar een kostschool te laten gaan. Dankzij de verkoop van meditatiebankjes kon ik het betalen.

Datzelfde jaar zat Riziki in het laatste jaar van de lagere school. Students for Children betaalt het schoolgeld tm de lagere school. Riziki kan erg goed leren en gaat graag naar school. Gelukkig hebben verschillende mensen me geholpen om ook haar naar een kostschool te laten gaan.

Sinds mijn bezoek aan Kenia maak ik met heel veel liefde de meditatiebankjes en de kussentjes. Ik verkoop ze (en ook de mooie omslagdoeken en yoga kussentjes) en ik hoop dat ik daardoor ook volgend jaar de kindertjes weer naar kostschool kan laten gaan en ik alle bewoners van het dorp met Kerst weer een maaltijd aan kan bieden. En ik ben altijd heel erg blij als mensen iets doneren. Inmiddels gaan er 8 (wees)kinderen dankzij ons naar (kost)school.

Henk Tennekes, oprichter Stichting Keti Utulie

Reacties zijn gesloten.