De kinderen

De kinderen die Keti Utulie ondersteunt.

Neema

Elisabeth


huis  

Neema en Elisabeth

Neema woonde in Blessed Camp met haar ouders en 4 broertjes en zusjes. Neema kan heel goed leren en gaat al vele jaren op kosten van de stichting naar school. Ze zit inmiddels op een van de beste Highschools in Kenia.

Haar zus Elisabeth zit nog op de lagere school. Het gezin behoort tot het allerarmste in het dorp. De moeder krijgt maandelijks een bedrag, waardoor ze haar kindertjes elke dag een maaltijd kan geven en om de huur van hun hutje te betalen.

Christina

Christina

Christina mocht tot voor kort op kosten van Students for Children naar de kleuter- en lagere school. (In Kenia leer je op de kleuterschool al lezen en schrijven naast heerlijk met andere kinderen spelen natuurlijk). Ze woont in het lepra dorp Blessed Camp. Zij mag nu op kosten van Stichting Keti Utulie naar een kostschool voor voortgezet onderwijs, niet al te ver weg van Blessed Camp.

Khadija

Khadija

Khadija is de zus van Christina. Samen gaan ze naar een kostschool voor voortgezet onderwijs, niet al te ver van Blessed Camp.

Floridah

Floridah

Floridah woont met moeder, broer en oudere zus in Munugi, noordwest Kenia, haar vader is overleden. Het gezin is extreem arm. Floridah leert makkelijk en goed en is heel vrolijk.

De directrice van de Ringa Girls Highschool vroeg of we haar ook een kans op goed onderwijs wilden geven. Dat mocht. Sinds januari gaat ze nu met veel plezier naar deze school.

Saidi

Saidi

Saidi woont ook in Blessed Camp. Hij had met goed succes de basisschool afgemaakt en ook voor hem betalen we een vervolgopleiding op een kostschool.

Sandra

 

Sandra

Sandra is de oudere zus van Floridah. Sandra kan heel erg goed leren. Ze had veel gewerkt en goed gespaard om naar de universiteit te kunnen gaan. Aan het eind van het eerste semester moest ze wegens geldgebrek stoppen op de universiteit. Stichting Keti Utulie heeft haar collegegeld en extra benodigdheden voor haar studie betaald.

Mensen die ondanks hun grote armoede een universitaire studie in Kenia hebben gedaan helpen over het algemeen hun hele dorp, is de ervaring van hulpverleners als SOS kinderdorpen.

Stephan

Stephan


Stephan komt ook uit noordwest Kenia. Hij heeft nauwe banden met Blessed Camp. Ook hij kan goed leren en mag op onze kosten naar een kostschool voor voortgezet onderwijs.

Omondi

Omondi Zadock

Omondi is het neefje van Melissa en komt ook uit de sloppenwijk van Mombasa.

Melissa

Melissa woonde in een sloppenwijk van Mombasa. De voorzitter heeft haar, haar moeder en haar broertjes en zusjes daar in 2019 ontmoet. Melissa kan goed leren. Helaas was er geen geld om Melissa naar een school voor voortgezet onderwijs te laten gaan. Sinds mei 2022 mag ze van Stichting Keti Utulie naar de Ringa Girls Highschool in Oyugis, noordwest Kenia. Het is een kostschool voor voortgezet onderwijs.

Bakari hoopt dit jaar zijn diploma te halen.
Ruwa is net voor de eindstreep gestopt met school. Hij heeft een goede opleiding gehad. Ik geloof dat hij nu werkt.
George, Rosa, Riziki en Edith hebben inmiddels hun diploma gehaald en hebben een baan gevonden.
En natuurlijk betalen we ook elk jaar het salaris van een leerkracht, zodat nog eens 25 extra kinderen naar school kunnen gaan, elke dag te eten krijgen en gewoon lekker schoolgaand kind kunnen zijn in plaats van te moeten werken.
Namens de kinderen heel hartelijk dank voor uw ondersteuning!

Reacties zijn gesloten.