Bezoek aan Blessed Camp en school Mombasa, Kenia

Afgelopen zomer naar Kenia geweest en oa de school die een nieuw dak heeft gekregen en de bewoners van Blessed Camp bezocht. Het leven daar verloopt vrij rustig.                                                                                                      Hutje in lepra dorpHet is er groen en de mensen zijn arm maar ontspannen. Ze zijn vriendelijk naar bezoekers en vooral naar elkaar. Ze helpen elkaar ook en doen veel voor de gemeenschap. Iedereen kent elkaar.

Ze hebben niet veel materiële dingen. Gelukkig hebben velen wel hun waardigheid, hun trots hun humor en hun liefde voor anderen. Daar kom je heel ver mee.hutje 1

 

 

 

 

 

 

 

Van sommige huizen zijn de lemen muren vervangen door muren waar stenen in verwerkt zitten. Hierdoor zijn er minder gaten in de muren dan vroeger.

In Blessed Camp was veel veranderd sinds ik er 4 jaren geleden was. Er is nu een sanitair blok en er zijn waterpunten. sanitairSinds een half jaar kunnen de mensen een toilet gebruiken en kunnen ze onder de douche. Toen het gebouwtje geopend werd vierden de lepra slachtoffers spontaan feest.  Zoals altijd waren de mensen weer even lief, aardig en vriendelijk.                                                                                                                                                                                                                                                                       

 

 

 De 8 kinderen die op onze kosten naar school gaan doen het overwegend goed op school. Een leerling doet dit jaar een eindtoets van de lagere school. Als ze deze goed maakt mag ze vanaf februrai naar de beste highschool in Kenia. De school is in Nairobi  (12 uren reizen met de bus) en geeft na 4 jaar goed presteren rechtstreeks toegang tot de universiteit. 

Er worden tasjes gemaakt voor de meditatiebankjes die we verkopen. De dames die ze maken verdienen hiermee iets voor hun gezin en voor de gemeenschap. Ze willen een nieuw klaslokaal bouwen. 

Trots op het resultaat

De tasjes zijn inmiddels in Nederland.

 

 

 

 

 

 

Er is ook een medische post in Blessed Camp. De mensen in het dorp hebben geen geld om zelf pleisters of verband te kopen. Als ze ziek zijn kunnen ze gratis medische hulp krijgen. Dit kost de gemeenschap veel geld. Stichting Keti Utulie betaalt elk jaar mee aan de kosten 

 

Het leven in de sloppenwijk van Mombasa verloopt heel wat minder rustig dan in Blessed camp. Ook hier zijn de mensen erg arm. Helaas zijn de mensen over het algemeen niet zo relaxed. De mensen zijn meer aan het overleven. Er is ook redelijk veel geweld. De mensen die we er gesproken hebben waren ook heel erg lief en aardig en vriendelijk. Toch zou ik liever in het lepra dorp wonen dan hier.

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.