Nieuws update

Afgelopen jaar hebben we gelukkig weer genoeg geld verdiend om ook dit jaar weer de kinderen in het lepra dorp in Msambweni, Kenia naar (kost)school te kunnen laten gaan.
Een oud-leerling van ons die nu op een van de beste Highschools in Kenia zit krijgt extra kosten als boeken, kleding en hygiënische middelen niet vergoed. Gelukkig kunnen wij die kosten voor haar betalen.

De meeste kinderen doen het goed of redelijk goed op school.
Een jongen zit in het laatste jaar van zijn opleiding. Als het goed is is hij voor de zomer klaar op school. Misschien doet hij nog een vervolgopleiding, anders gaat hij werken.
Een meisje zit in het laatste jaar van de middelbare school. Ze richt zich vooral op een computeropleiding en gaat daarna werken.
Een ander meisje specialiseert zich in haar laatste jaar in een opleiding om later in de hotel- en toeristenbranche te kunnen werken.
De andere kinderen zitten nog op de lagere- en middelbare school. Ze blijven nog een paar jaar naar (kost)school gaan.

juf van lepradorpWe betalen ook dit jaar weer het salaris van een (nieuwe) juffrouw in het lepra dorp. (zie foto).
Hierdoor kunnen ongeveer 25 kinderen extra naar school gaan. Ze krijgen ook eten en hoeven hierdoor niet te werken om een dagelijkse maaltijd te verdienen. Ze hoeven alleen elke dag een stok mee naar school te nemen die gebruikt wordt om iets op het bord aan te wijzen of om vuur te maken waarop hun eten gekookt wordt. In plaats van werken kunnen ze gewoon leren en fijn de hele dag kind zijn.

We hebben het afgelopen jaar ook nog geld gedoneerd aan het lepra dorp en aan een schooltje in een sloppenwijk in Mombasa om eten te kunnen kopen voor kinderen die soms een paar dagen achter elkaar geen eten hadden gehad. Dit komt doordat veel bedrijven regelmatig dicht gingen vanwege veel corona besmettingen. Hierdoor konden de ouders niet werken, verdienden niet dagelijks geld. Dit betekende dat ze dan ook geen eten konden kopen en dus erge honger hadden.

Jullie hebben ons ontzettend geholpen om dit allemaal te kunnen en te mogen doen. We zijn enorm dankbaar voor jullie steun.

Dit jaar zetten we ons werk met veel energie voort:
– Veel iepen uit de stad Utrecht en oude boekenkasten worden inklapbare meditatiebankjes die de stichting verkoopt;
– We steunen een schooltje in een sloppenwijk in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh door van hen hoezen van yoga- meditatiekussens te kopen. (De hoezen zijn gemaakt door leerlingen vanaf 16 jaar. Zij krijgen een praktijkopleiding en daarna een baan bij een bedrijf dat hen niet uitbuit. De hoezen worden in Utrecht gevuld en daarna door de stichting met een kleine winst verkocht.);
– We verkopen klankschalen en omslagdoeken;
– We vragen yoga en meditatieleraren of ze onze producten willen promoten.
– We proberen weer naar veel beurzen en retraiteweekenden te gaan om onze producten te verkopen.

Ik hoop en denk dat het weer prachtig, vruchtbaar en liefdevol jaar zal worden.

Ik wil jullie mede namens de kinderen in het lepra dorp heel erg bedanken voor jullie steun!

Henk Tennekes

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.