Nieuw dak en keuken voor school in sloppenwijk Mombasa

nieuw dakEen school in een sloppenwijk in Mombasa (Kenia) heeft van de stichting een nieuw dak gekregen. Tijdens regenbuien werden de leerlingen wegens grote gaten in het dak nat en veranderde de vloer in een modderpoel. De zandvlooien konden hierdoor in de voetzolen van de leerlingen kruipen en daarin eitjes leggen. de eitjes werden larven die door de voetzolen kropen, met als resultaat dat de kinderen niet meer konden lopen.

5 klassen in 1 lokaalEr zitten 5 kleine klassen in 1 lokaal.

 

 

 

 

 

De school is erg arm. De salarissen van de leraren kunnen niet elke maand worden betaald. In plaats van salaris willen de leraren daarom elke dag een warme maaltijd hebben. Helaas is er geen keuken. Gelukkig heeft Stichting Keti Utulie giften gekregen en kan een nieuwe keuken gebouwd worden voor €80,-

school klaarDirect nadat het bedrag ontvangen was heeft men cement gekocht en zijn de metselaars aan de slag gegaan. De keuken is inmiddels klaar. Geweldig! 

 

 

 

 

Direct na de opening werden de eerste maaltijden gekookt. Tijdens de ochtendpauze rond 10 uur krijgen de kinderen allemaal een voedzaam bord pap. Dit is gratis.  Tussen de middag is er een lunch voor de leraren en de kinderen die voor een lunch betaald hebben. De andere kinderen gaan dan naar huis. Ik weet niet of ze daar ook iets te eten krijgen. 

De keuken wordt inmiddels ook op zaterdag gebruikt. Er zwerven vooral die dag veel kinderen door de wijk. Het risico bestaat dat ze gebruikt gaan worden voor criminele activiteiten. Vrijwilligers van de school zoeken deze kinderen op en nemen ze mee naar school. Daar zijn activiteiten als  spelletjes, een disco en tussen de middag wordt er een uitgebreide lunch voor hen bereid in de keuken. Ze hebben die dag dan minstens 1 keer te eten gehad. Soms hebben ze dagen achter elkaar geen eten. Dit kost de school veel geld. Ze zoeken dringend steun. kids sloppenwijk

 

klein kind Sommige kinderen zijn heel klein. Soms wordt het hen teveel. Ik zag een filmpje van een peuter van een jaar of 2 of 3 die tijdens de disco heel hard moest huilen. Hij kon die dag nergens naartoe, niet naar ouders of familie. Sommigen hebben geen ouders. Gelukkig probeerden de vrijwilligers hem liefdevol te troosten. 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.